Претражи овај блог

понедељак, 4. јануар 2010.

Malo vise o trojancima

Malo vise o trojancima

Trojanski virusi su posebna vrsta virusa. Lažno se predstave kao neki korisni programi (nekakav player i sl.), a kad ga pokreneš on od tvoga računala radi što želi. U nekim slučajevima radi se o programima koji se instaliraju na računalo bez tvog znanja. Mogu predstavljati "mala vrata" na koja, dok si na Internetu, može netko ući u tvoje računalo i preuzeti upravljanje njime (kopirati podatke, pokretati programe i druge grozne stvari). Pri tome koristi tzv. rupe u sustavu pa je važno redovito skidati zakrpe operativnog sustava i programa za rad na Internetu. Trojanci se dobro skrivaju od nekih antivirusnih programa, no često ga AntiSpyware pronađe. Ako to ne uspije, moraju se srušiti Windowsi.

Primjeri:
DTR Trojan

Baš poput Spywarea Hotbar, DTR Trojan omogućava uljezu da ti mijenja podatke na računalu, kopira ih, premiješta, briše, usnimava i sve ostalo kao da je tvoje računalo njegovo. Da bi uništio DTR Trojan, otvori Registry Editor(Start, Run, regedit). Otvori u njemu sljedeće: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun i obriši nbsession i nbsystem.exe, a zatim u mapi System (ili System32, ovisno gdje je smješten), obriši nbsystem.exe.



Harms Trojan

Harms Trojan je trojanski virus koji ti jednostavno uništava podatke na računalu. Da bi ga uništio, kombinacijom tipaka Ctrl+Alt+Delete otvori Task Manager i uništi proces 0887df.exe i 0887e0.exe, a zatim u programu Search potraži istoimene datoteke i obriši ih.



Trojan VX Downloader

Trojan VX Downloader je Trojanski virus koji ti snima razne Spywaree, Adwaree i šalje Spam E-mailove.



Win Desktop Adware

Win Desktop Adware ima takvo ime, no nije Adware. On ti mijenja desktop i otvara razne reklame na njemu.



Mendware

Mendware je Trojanac koji najčešće dobiješ preko Spam E-mailova. Dok ga imaš, s mnogih servera ti se mogu instalirati razni programi.



Hanuman

Hanuman je Trojanac koji otvara port 3333. Može biti vrlo opasan.



CrashCool

CrashCool je Trojanac koji ti otvori i zatvori CD-ROM kad se instalira. Otvara port 9898 ili 8888 preko kojih ti njegov autor može na računalu raditi što hoće.



Buttman

Buttman je Trojanac koji se otvara u pozadini kao serverski proces. Svom autoru otvara pristup tvom računalu.

Predhodni tekst mi je uzeo vecinu nacina kako da vam objasnim neke stvari oko trojanaca ali opet se da nesto za objasniti.......
Sada kako znate kako se zaraziti trojancem red je i da naucite kako i vi nekoga drugog da zarazite njime :D

Imena vec trojanaca imate vase je da nadete setup iskljucite antivirus i instalirate si ga :D prilkom instalacije stvori vam se ikonica "server" to je to trazeno zlo koje se salje drugim zrtvama :D uzmete neki binder sto spaja programe recimo uzmete setup od winampa i uzmete ovaj server spojite ih i posaljet nekome on to instalira a vi ovamo kao u kontrolnoj sobi imate sv e mogucnosti koje rade trojanac.

Нема коментара:

Постави коментар

Napisite ovde svoj komentar