Претражи овај блог

понедељак, 4. јануар 2010.

Batch for the start

Batch for the start


Pocecemo uciti onako kako sam i ja krenuo...
Krecemo sa batch komandama da bi lakse usli u "hack bez da mislite da je to nesto nemoguce.
Da otprilke shvatite o cemu se radi.

Pocetak: Sta je batch?
Na ovo pitanje je lako odgovoriti pa pri tome bi zamolio osobe koji citaju ovo da napreskacu tutoriale da se nebi izgubili.

Batch je scripta odnosno zlonamjerni kod koji se kuca u notepadu a notepad je nesto slicno wordu,kada pokrenete notepad koji se nalazi u start liniji kucate sledece

@echo off
:A
start cmd
goto a

Sada da objasnimo pojedinacno sta koja komanda znaci

@echo off ------------------To se kuca na pocetku svakog batch koda,njegova uloga jeste da se radnju koju obavlja neprikaze na desktopu.

:A------------------- Oznacava jednu tacku u kodu,njegovu korist cete shvatiti kasnije

start cmd-------------- To pokrece "cmd" to vam je jedan crni prozorcic u kojem vi necete imati pojma raditi ako nenaucite batch.

goto a------- Ako znate engleski znate i ovu komandu goto znaci kreni ili vrati se na tacku "a"

I sada kada sagledate malo sta je sve otkucano vidjecete da ce kod se ponavljati znaci da ce nastaviti svoju funkciju sve dok se racunar ne restartuje.Trenutna njegova funkcija jeste da otvara vam beskonacan broj "cmd" prozorcica. Ovu scriptu ili kao sto neki zovu virusom slobodno mozete pokrenuti na svom racunaru nece napraviti nikakvu stetu.

Kako ga pokrenuti ?
Vracamo se na pocetak kada ste ovaj kod otkucali....
Sada kad sve lijepo imate ispisano u notepadu a to jeste ovo.

@echo off
:A
start cmd
goto a

Idete na File to se nalazi na gornjem lijevom uglu vaseg prozorcica i nadite Save_As.
Snimite taj dokument pod imenom "nekoime.bat".Onda ce vam se pojaviti ikonica nova na mjestu gdje ste je snimili,izgledace kao da ima neki zuti ventil na bijeloj pozadini, dva puta kliknite ako zelite da pokrenete taj zlonamjerni kod.
Obavezno je staviti ".bat" bez navodnika jer time ste rekli vasem racunaru na koji princip da spremi taj kod.To vam je kao da hocete da stavite metak od snajpera u obicni pistolj.Logicno je da nece moci stati isti je slucaj kao i sa racunarima. Morate im reci koju vrtu oni moraju da koriste da bi taj kod koji ste vi ukucali radi.

ZADACA !!!
Da bi sami nesto ovako napravili pokusajte odraditi da vam se to otvaranje prozora pokrece svaki puta kada upalite racunar.Mala pomoc jeste da nadete start up u startu i tu dovucete ovu ikonicu u start up.

UPOZORENJE
Ako se time sami zarazite onda cete morati ulaziti u safe mode racunara i rucno izbrisati ikonici kako vam se to nebi vise pojavljivalo.
Ovaj kod radi na svim vrstama xp-a,neradi na visti i na linux operativnim sistemima

Нема коментара:

Постави коментар

Napisite ovde svoj komentar